Hebben we niet allemaal wel eens gehoord dat we onze mond met zeep moesten spoelen toen we jonger waren? Ik heb dat natuurlijk nooit echt gedaan, maar met deze zou het niet eens zo erg geweest zijn.

Voor alle duidelijkheid, ik wil niemand aanzetten tot het spoelen van de mond met water en zeep – dat zou onverantwoord zijn ­čśë

werfzeep uit Utrecht

Even geleden tijdens een uitje naar Utrecht kwam ik toevallig terecht bij Werfzeep, een biologische zeepziederij. 

Al hun zepen zijn plantaardig, palmolievrij en worden met liefde gemaakt. Hiervoor werken ze alleen met biologische ingredi├źnten met een goede herkomst en voegen geen onnodige stoffen toe. Er wordt voor de ingredi├źnten samengewerkt met telers die dezelfde overtuiging hebben en daarbij plukken ze een deel van de planten in hun geliefde Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht. Hun assortiment bestaat zowel uit zeep voor het lichaam en gelaat, als shampoo en schoonmaakzeep.

Tip: gebruik deze zeep als refill voor je bubble buddy – De schoonmaakzeep die daar standaard inzit is ook werfzeep!

soap rocks

Vijf jaar geleden kreeg ik als house warming gift een soap rock. Ik gebruikte de zeep ZO graag en toen hij op was┬á vond ik’m niet meteen terug in een andere winkel. Tot enkele weken geleden, in Brussel. Toen besloot ik dat ik ze ook wilde verkopen bij Fonetik. En zo geschiedde ­čÖé┬á

Soap rocks worden met de hand vervaardigd en zijn daardoor ook uniek. In het productieproces doorlopen ze maar liefst 180 stappen waarbij een basis van plantaardige glycerine wordt verrijkt met ingredi├źnten van natuurlijke oorsprong. Het resultaat is een ‘edelzeepje’ dat vriendelijk is voor je huid – ook al is die van het gevoelige type.┬á
Last but not least: ze zijn mooi. ZO MOOI!