Geuren doen iets met ons. Sommige transporteren je in een oogwenk naar een vorig bestaan en wekken een nostalgisch gevoel op. Van anderen gaan onze haren rechtstaan. Zo heeft iedereen wel gauw een bepaalde associatie met geuren. Ik word persoonlijk erg blij van de geur van versgemaaid gras, het aanstrijken van een lucifer of regen op het uitgedroogde wegdek na een hete zomerdag. 

Naast geuren in onze omgeving zijn er natuurlijk ook de geuren die we onszelf bewust aandoen: parfums. Ik grijp keer op keer naar mijn vertrouwde keuze en slaag er zelden in om de stap te zetten naar een waardige vervanger. And then I discovered Bon parfumeur: een concept uit Parijs dat een eigentijdse verzameling parfums aanbiedt.

Eerst twijfelde ik – parfums bij Fonetik?
Producten kiezen is niet altijd even gemakkelijk; ik word overstelpt door een enorm aanbod en een selectie maken dat past bij de identiteit van de winkel – én die van mij – is altijd een grote uitdaging. Het is bovendien best scary omdat ik nooit op voorhand weet of jullie mijn enthousiasme zullen delen. Bon Parfumeur is zo’n een leap of faith, een keuze die misschien niet voor de hand ligt, maar met een sterk verhaal waar ik volledig in geloof. 

 

Eenvoud is key in dat verhaal. De verschillende geuren zijn opgebouwd rond drie geurnoten. Op de strak vormgegeven packaging vind je geen poëtische of romantische namen: iedere geur is genummerd van 001 tot en met 901 en kleurgecodeerd op basis van de olfactorische familie waartoe ze behoort (floraal, fruitig, kruidig, oosters, hout, aromatisch, cologne). 

Alle geuren kunnen gemixed worden om in laagjes te dragen en zijn zo goed als allemaal unisex! 

Ik stel je graag voor aan Bon parfumeur tijdens het koopweekend op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Hopelijk delen jullie mijn enthousiasme 🙂

Smell you later!
Melanie