Redopapers is een Belgisch project, uit de grond gestampt door Linde en Tille. 

Gedreven door een passie voor vakmanschap, typografie en design onderzoeken zij manieren om papier te hergebruiken. Dit zijn de vier pijlers van hun missie:

DUURZAAMHEID
Het afdrukproces genereert een grote hoeveelheid papierafval dat bestaat uit bedrukt en onbedrukt papier. Redopapers bedenkt manieren om deze afvalstroom om te zetten in unieke, handgemaakte producten. Ze geloven in de idee van een circulaire economie en hebben veel plezier bij het herbestemmen van afvalmaterialen.

SOCIAAL
Redopapers geeft mensen met een beperking  de kans om werkervaring op te doen. Ze krijgen taken op basis van hun individuele behoeften en vaardigheden en dragen op zinvolle wijze bij onder begeleiding. De productie gebeurt volledig ‘in-house’ en de kwaliteit van de producten wordt nauw opgevolgd.

DESIGN
De unieke eigenschappen van de materialen sturen het ontwerpproces aan.

Linde en Tille hebben een passie voor papier en boekontwerp dat voortkomt uit hun achtergrond in grafisch ontwerp. Hun ontwerpen zijn schoon in al hun eenvoud, waardoor de materialen de hoofdrol kunnen spelen.

Experimenteren staat centraal in het proces. Ze passen verschillende boekbindings- en afwerktechnieken toe.
Het werk begint met het handmatig selecteren van oud papier bij meerdere drukkerijen. De uitsparingen van grote afdrukken of patronen resulteert vaak in nieuwe, mooie en abstracte composities die de basis vormen voor nieuwe en bruikbare producten.

Door het gerecycleerde karakter is elk stuk uniek. Het eindproduct is tactiel interessant door het gebruik van verschillende papiersoorten.


LOCAL& HANDGEMAAKT
Elk stuk wordt met de hand gemaakt in Antwerpen, waardoor de productie kleinschalig blijft.

 

Even enthousiast over dit verhaal als ik? Kom de unieke stationery van redopapers vanaf nu ook bij Fonetik ontdekken.

Veel liefs,
Melanie