Je zag het een tijdje geleden misschien al passeren op instagram: de wondermooie spullen van House Raccoon!

Door het handgemaakte karakter van deze objecten en de afhankelijkheid van droogtijden in combinatie met koude weer duurde het wat langer dan voorzien maarrrrr: THEY ARE HERE!

House Raccoon is een gelukkig stel (Anneleen en Nathan!) dat dol is op het ontwerpen en ontwikkelen van doordachte interieurproducten. Wanneer ze niet aan het ontwerpen zijn, vind je ze vooral buitenshuis.
 
House Raccoon staat voor de behoefte om voortdurend in verbinding te zijn met de natuur (=raccoon) vanuit je eigen huis (=house). Die natuurlijke wereld vind je terug in de objecten, handgemaakt in ruwe materialen en geometrische vormen. Gemaakt om de natuur in huis te halen. 

Heel het productieproces van deze objecten is in eigen handen: van het finetunen van het recept van hun beton tot het maken de verschillende mallen voor hun objecten. 

Beton is tegenwoordig een heel populair en flexibel materiaal in het interieur. Maar waar de meeste merken of DIY’ers stoppen bij het mengen van wat water, cement en zand of gewoon hun grondstoffen in China bestellen en niet weten welke kwaliteit ze krijgen toegestuurd, gaan zij een hele stap verder. Sinds mei verdiepen ze zich in de chemie/fysica achter beton en hebben ze talloze onderzoekspapers doorspit en met ingenieurs gesproken. Ze zijn ondertussen helemaal bezeten om onze beton met elke iteratie performanter te maken.

Het resultaat is dat elk object dat je van House Raccoon koopt beter zal zijn dan hetgeen je ervoor in huis haalde. Voorlopig resulteert dat in planters waar je zonder probleem je plant in water kan geven, theelichtjes die geen barst geven om warmte *wink* en objecten die je zelfs op de noordpool zou kunnen gebruiken.

Last but not least: Per verkocht object zorgt Houseraccoon ervoor dat ergens in de wereld een boom wordt geplant. Daarvoor werken ze samen met Onetreeplanted.org, een project dat hen nauw aan het hart ligt.

Hope you love these goodies as much as I do!

Veel liefs,
Melanie