Vanaf vandaag vind je geborduurde goodies van Roche Rouge terug bij Fonetik. Niet zo maar iron-on patches die je kan gebruiken om kleren te pimpen, maar fashionable accessoires gemaakt in BelgiĆ« met hoogstaande materialen waarbij duurzaamheid centraal staat.

roche rouge

Het Belgische duo Roche Rouge probeert ons een andere kijk op mode te geven. De dag van vandaag wordt de ene kledingcollectie na de andere gemaakt waardoor er een grote ‘weggooi-cultuur’ heerst. Dat mag gaan veranderen vinden zij, en daarom ontwierpen ze modieuze geborduurde accessoires als tegenbeweging. Door deze aan te brengen op de lievelingsstukken in je garderobe verleng je hun leven met een sprankeltje ‘ouderwetse couture’.

Dat is ook meteen de reden waarom ze geen seizoensgebonden collecties produceren, vanuit de overtuiging dat hun producten tijdloos zijn. Om deze tijdloosheid te bewaken zorgen ze er dan ook voor dat alles op een duurzame, kwalitatieve manier wordt geproduceerd met eco-friendly materialen. Op die manier proberen ze hun ecologische voetafdruk klein te houden en hun steentje bij te dragen tijdens het ontwerp- en productieproces.

roche rouge

Last but not least: Roche Rouge = made in Belgium. Ze produceren lokaal met het doel werkgelegenheid in onze textielregio’s te stimuleren en zo ook de kennis in ons land te behouden. Een bijkomend voordeel daarbij is dat er strengere normen worden gehanteerd op vlak van kwaliteitscontrole en tewerkstelling.

roche rouge

To last, to love and to cherish.

Roche rouge

Alsof het nog niet beter kon, kan je binnenkort ook via Fonetik je kledingstuk laten opsturen naar Roche Rouge om aan je patch ook een custom geborduurd ontwerp toe te voegen! Euh, are you in? I know I am..

Veel liefs,
Melanie